Монтаж HPL

Начало /Монтаж HPL

Какво предлагаме?

Нашият екип има познания и опит в монтажа на окачени фасади от HPL. Можем да Ви съдействаме с проектиране на облицовката на сградата, да Ви помогнем с избора на HPL плоскости и да извършим монтажа. Фасадите от HPL са подходящи за всякакви сгради: жилищни комплпекси, къщи, магазини, барове и хотели, търговски центрове, търговски сгради, офиси и офис сгради. 

Какво е HPL ?

Фасадните облицовки от HPL плоскости са новаторски продукт със специфични свойства, които гарантират издръжливостта на фасадите срещу въздействието на околната среда.

HPL (High Pressure Laminate) е декоративен високо пресован ламинат, състоящ се от повече от 60 % хартия и 30-40 % термореактивни смоли. Образува се като под високо температурно налягане се пресоват слоеве целулозен влакнест материал, импрегнирани със смоли, които в последствие се втвърдяват и се получава хомогенен лист.

Плоскостите се произвеждат под формата на листове в различни размери, дебелини и повърхностни покрития със стандартни дебелини от 4 мм, 6 мм, 8 мм и 12 мм. 

hpl фасада

Сградите с фасадни облицовки от HPL плоскости, могат да се смесват хармонично с околната среда или с акцентиране на малки детайли, умишлено да изпъкват. Изборът на цветове, шарки и размери е голям и позволява на архитектите да дадат воля на въображението и таланта си. Декоративният слой хартия може да бъде едноцветен, в дървесни, каменни и други шарки, а повърхността – матирана, полуматирана или гланц. Високо пресованите ламинати са подходящи за приложение при вентилируеми фасадни облицовки, покривни софити, парапети на балкони и стълбища, оградни пана, окачени тавани и др.

HPL продуктите, които сме използвали за фасадна облицовка и външен декор са на марките TRESPA , Fundermax и AbetLaminati.

Предимства на HPL облицовките:

Каква е цената за монтаж на фасада от HPL?

Формирането на цена за облицовка на фасада с HPL се калкулира за конкретния обект, тъй като влияние оказват различни фактори:

От изключително значение при проектирането и монтажа на облицовката от HPL са размерът и сложността на фасадата. Например можем да имаме голяма, но проста фасада, при която има повтаряемост на панелите от HPL и е лесна за изпълнение.  А можем да имаме и  малка, но сложна и разчупена фасада, което ще усложни процеса и ще изисква употребата на повече на брой модули с неправилна форма и размер.

Различни фактори оказват влияние върху сложността при изпълнението на монтажа: начина на закрепвана - лепене или нитове, височината на сградата, здравината на основата, вида на крепежните елементи и т.н. Например в зависимост от височината на постройката определяме дали ще се нуждаем от вишка, алпинист, скеле или просто стълба.   

При плоскостите HPL се предлага се голямо разнообразие от  декори, цветове и характеристики (размери, дебелина, здравина и т.н). Всичко това оказва влияние и върху крайната цена на продукта.

Търсите строителна компания за монтаж на фасадни облицовки от HPL?