You are currently viewing Строителство на нова къща или ремонт на стара?

Строителство на нова къща или ремонт на стара?

Предимства и недостатъци

Кои са предимствата при строителството на нови къщи?

 

Основното предимство е пълната свобода при създаване на  архитектурата на къщата, проектиране на разпределението на отделните етажи и избор на  помещения, които да удовлетворяват в най – голяма степен Вашите нужди. Многообразието от строителни материали , които се предлагат на пазара Ви дава възможност да реализирате Вашата мечтана къща. При проектирането и изграждането на нова къща се спазват всички съвременни норми, което води до по – голяма сигурност и по – дълъг експлоатационен срок. Всички тези предимства са възможни най – вече при новото строителство.   

IMG_2516

Кои са недостатъците при строителството на нови къщи?

 

Времето и усилията за изграждането са водещи недостатъци. За реализиране на проекта от първоначалната идея, през планирането до завършването са необходими поне няколко месеца, а много често дори над година.  Големия избор при екстериора и интериора на Вашия нов дом е както предимство, така и голямо препятствие пред бързото му реализиране. Също така един от основните недостатъци при строителството на къща е необходимата документация за строителството и въвеждането в експлоатация на сградата.

Кои са предимствата при закупуване и ремонт на стара къща?

 

Старите къщи се характеризират със своята индивидуалност, която създава уют. Духа на традицията и уникалността на старата къща е едно от основните и предимства.  

При строителството на стари къщи в повечето случаи са използвани материали, които са устойчиви във времето и поради тази причина не винаги се налагат сериозни ремонти на конструкцията.  При проектирането на старите къщи, нормите, които са прилагани не отговарят на съвременните такива. Поради тази причина е възможно да се наложи препроектиране, осъвременяване с настоящите норми и ремонт на съществуващите ел.,  ВиК и ОВК инсталации.

stara-kyshta

Кои са недостатъците при ремонт на стара къща?

На първо място е трудно определимата крайна цена, която може силно да варира. Скъпи ремонтни дейности са укрепване на конструкцията, ремонт на покрив, както и привеждане на къщата към новите енергоефективни норми (подмяна на дограма и  фасадна топлоизолация на къщата). За да се минимизира разликата между реалната и очакваната стойност на ремонта е необходим задълбочен анализ преди да се започне ремонта. 

На второ място е факторът време. Старите домове са строени по различни методи от новите, имат различни характеристики. По време на ремонтите често се срещат неочаквани изненади, което води до удължаване на предвидения срок за изпълнение. 

Ние от строителна компания Беско Строй можем да Ви съдействаме при строителството на нова къща или при обновяването на стара къща.  Можете да ни изпратите запитване, а ние ще Ви изготвим персонална оферта. НАПРАВЕТЕ  ЗАПИТВАНЕ