You are currently viewing Хидроизолация на основи

Хидроизолация на основи

Хидроизолация на основи и сутерени

 

Хидроизолацията на основите е решаващ и базов фактор, от който зависи правилната и дълготрайна експлоатация на всяка сграда. Нуждата от нея се определя основно от необходимостта фундаментите и подземните части да бъдат предпазени от агресивното въздействие върху бетона и армировката на подпочвените и филтриращите се атмосферни води.  

Основите на една сграда са тези носещи части, от които зависи цялото поведение на конструкцията през целия експлоатационен живот на сградата. Има различни решения за хидроизолация на основите в зависимост от вида строителство.  

Домът e мястото, където живеете и Вашата инвестиция в бъдещето. Течовете в основите на сградата, не само могат да повредят конструкцията, но и да са причина за здравословни проблеми. Влагата създава благоприятна среда за развитие на бактерии, плесен и мухъл, които могат да доведат до респираторни проблеми на живущите в сградата. Влагата на приземния етаж е и една от причините за лесното размножаване на хлебарки – проблем, от който страдат много собственици на жилища в България. 

Сутеренът ( приземният етаж )  Ви дава възможност да създадете допълнително пространство, където да живеете или работите, можете да го превърнете във фитнес, ателие, сауна или да го използвате за склад. Желателно е да помислите за хидроизолация, за да си спестите проблеми и ремонти в бъдеще. 

.

IMG_1974 (1)

Предимства при хидроизолация на сутерен и основи

 

Ако положите хидроизолация на сутерена и основите ще имате адекватна защита срещу екстремни дъждове, подпочвени води, влага, заледявания, наводнения и други природни явления. По този начин ще решите проблема с влагата в сутерена и навлажняването на основите от дъждовните води, влагата в почвата и подземните води. Освен това ще запазите структурата на сградата за много по – дълго време без да се налага извършването на ремонтни дейности. 

Добре направента хидроизолация ще повиши значително енергийната ефективност на цялата сграда. Уплътняването на стените на сутерена ще помогне да се поддържа постоянна температура. Това е изключително важно ако не желаете в помещението да има големи температурни колебания. 

За да изберете най – подходящите за конкретния случай хидроизолационни продукти, Ви съветваме да се консултирате с професионалисти. Необходимо е да се направи качествен анализ на архитектурата и пространството. Хидроизолацията се полага при основите на сградата, при външните стени на сутерена. Ако се колебаете при избора на хидроизолация, има няколко важни въпроса, които ще ви помогнат: 

  1. Къде се намира сградата (има ли постоянно високо ниво на подземни води или водата се появява сезонно само при дъжд и сняг)
  2. В коя част на годината ще се полага хидроизолацията
  3. Какъв е видът на конструкцията върху която ще се изпълнява хидроизолацията.
  4. Необходимо ли е подземните части на сградата да са топлоизолирани

Отговорите на тези въпроси ще Ви помогнат да откриете подходяща хидроизолация с необходимите характеристики.

Ние от строителна компания Беско Строй можем да Ви съдействаме при изпълнението на хидроизолация на основите на Вашата къща.  Можете да ни изпратите запитване, а ние ще Ви изготвим персонална оферта. НАПРАВЕТЕ  ЗАПИТВАНЕ